Kerstmis in Gezinshuis Ôs Heukske

Ons gezinshuis wordt meerdere malen per jaar aangekleed naar de feestelijkheden en/of tradities die op dat moment aan de orde zijn. Dit geldt voor Carnaval, Pasen, Halloween en uiteraard voor Kerstmis en Nieuwjaar.

Tijdens Kerstmis en Nieuwjaar wordt ons gezinshuis zowel van de buitenzijde als binnenzijde in de kerstsfeer gebracht. Op deze manier willen wij de normale huiselijke gezinsleven benadrukken in ons Gezinshuis, we zijn wel een gezinshuis maar bovenal een NORMAAL GEZIN.

Kerstavond vieren we samen met alle kinderen in ons Gezinshuis, de pakjes worden onder de boom gelegd, als ook de mooie kerstpakketten van KidzBase. Zo bouwen wij vanaf de ochtend de spanning een beetje op, avonds na het gebruikelijke gourmetten is het pakjes uitpakken geblazen. Wat een feest!, aansluitend moe maar voldaan naar bed, goed uitrusten want de dag erna is het Kerstmis!!

De kerstdagen zelf brengen de kinderen indien mogelijk door bij hun eigen ouders of familie. Wij vinden dit het aller belangrijkste voor de kinderen, om juist met deze dagen bij je eigen familie te zijn.  Zo hebben wij als gezinshuisouders ook even een moment voor onze eigen persoonlijke netwerk, ook dit is belangrijk inzake onze eigen vitaliteit.

Met oudejaarsdag organiseren wij middags een activiteit zoals bv; schaatsen op natuurijs of schaatsbaan, indoor speeltuin, indoor trampoline of een ander activiteit voor de kinderen. Avonds gezamenlijk diner, daarna gezellig spelletjes doen of een mooie film op tv kijken. Om twaalf uur gaan de kurken uit de kinder-champagne, zo maken wij van de jaarwisseling een mooi feest voor iedereen.