Vakantie in ons gezinshuis

Vakantie is voor iedereen belangrijk, iedereen leeft er op zijn eigen manier naar toe. Voor de een is het een jaarlijks terug komend euvel, voor de ander is het een jaarlijks terug komend feest. Wij zien de vakantie als een feest voor de kinderen en voor ons, een moment van genieten van elkaar zonder de normale school- en overige verplichtingen.

Wat de meeste mensen als normaal ervaren om in de zomer en/of voor- en najaar op vakantie te gaan, is voor de meeste pleegkinderen en gezinshuiskinderen helemaal niet zo normaal. Bij ons in het gezinshuis is dit een van de belangrijkste tools voor de samenhorigheid en de pedagogische sfeer te optimaliseren.

Het is voor ons dan ook niet meer als normaal dat wij de vakanties door brengen samen met de bij ons geplaatste kinderen. Op deze manier laten wij de kinderen merkbaar voelen dat wij er altijd voor hun zijn en dat ze bij het gezin horen. De samenhorigheid krijgt hierdoor een positieve boost, het wederzijds vertrouwen wordt hierdoor versterkt. En hier draait het om, het wederzijds vertrouwen is de basis voor iedere goed functionerend gezin.

En als wij iets te vieren hebben zoals bv, de verkoop van ons vorige huis, dan vieren wij dit met het gehele gezin. In 2019 zijn we met het gehele gezinshuis 3 dagen naar Euro Disney Frankrijk geweest en uiteraard hebben wij ook 2 dagen in Parijs vertoefd. 

Ons favoriete vakantieland is Frankrijk, ieder jaar zoeken we samen met de kinderen weer een andere camping uit. Voor de een is een zwembad met glijbanen van belang, voor de ander is WIFI onmisbaar. De ouderen hebben meer oog voor de avonduurtjes, is er goede animatie, zijn er veel tieners op de camping en kunnen we ergens chillen?

Zo proberen we ieder jaar weer een geschikte locatie te vinden, waar dit alles aanwezig is. Petra en ik, wij kijken ook naar de omgeving, bezienswaardigheden, activiteiten die we kunnen ondernemen. Cultuur, historie en geschiedenis versus kinderen, het is te doen, wij doen dit al ruim 8 jaar met succes.

En als we weer thuis zijn, maakt Petra weer een fotoboek, zo blijven de herinneringen voor altijd opgeslagen. De kinderen krijgen hun eigen persoonlijk fotoboek, zo hebben ook hun een leuke herinnering aan het verblijf in Gezinshuis Ôs Heukske.